fbpx

Am învățat că nu este nevoie de cuvinte pentru a exprima dragostea de oameni.
Aceste momente sunt în sufletul meu un reper de bunătate şi dragoste, deopotrivă minunate şi de neuitat. Sunt experiențe ce îmi marchează viața, referințe pentru proiecte artistice viitoare.
” – Carmen Bayer

Carmen Bayer

„Carmen vibrează în toată ființa ei neliniștea marilor creatori. Acea nevoie permanență, de multe ori neînțeleasă de cei din jur, de a face totul la capacitate maximă, fară să păstreze nici o fărâmă de energie de rezervă, de multe ori mergând până la limita epuizării. Ea simte în permanență nevoia de a fi în mișcare, de a absorbi lumea din jur în toate detaliile ei, pentru ca apoi să o remodeleze trecând-o prin mecanismul delicat al propriului suflet și să o redea pe pânză cu grația și finețea unei frumoase balerine”

– Monica Vidoni

 

 

STUDII UNIVERSITARE:

2011-2017: Doctor în arte vizuale, Facultatea de Arte şi Design Timişoara, coordonată de Prof. Univ. Dr. Suzana Fântânariu, Titlul tezei de doctorat este „Poezia feminităţii, un dialog estetico plastic”

2009-2011: Master în arte vizuale, Facultatea de Arte şi Design Timişoara, coordonată de Prof. Univ. Dr. Dana Constantin, Lucrarea de dizertaţie: „Eudemonia”

2006-2009: Absolventă a Facultăţii Tibiscus Timişoara, secţia Graphic Design

EXPOZITII PERSONALE

2018: „Figuration féminine și câteva metamorfoze cu vin”, La Cave, Institut Français de Cluj

2016: „Perspective cromatice” Sestri Caffé, Piatra Neamţ;

2015: „Figuration Féminine”, Klapka Kaffe | Casa Artelor, Timişoara;

2014: „Figuration Féminine”, Sestri Caffé, Piatra Neamţ; „Prefigurări”, Centrul de Informare Turistică, Timişoara;

2013: „ReconFigurări interioare” , Galeria Pygmalion, Timişoara;

2012: „Figuration Féminine, Enoteca de Savoya, Timişoara;
”Figuration Féminine”, Biblioteca Judeţeană de Artă, Timişoara;
”Figuration Féminine, Calpe Gallery, Timişoara;

2011: „Mărturisi ale feminităţii”, Cafeneua Kafka, Timişoara; 2009: „Sensuri”, simezele Iulius Mall Timişoara.

REZIDENTE ARTISTICE SI SIMPOZIOANE NATIONALE SI INTERNATIONALE
2014, 2015 şi 2016: „Simpozionul internațional de artă vizuală ARTHOUSE WOLFSBERG”, GĂRÂNA.

2015: Tabăra de pictură „Bata 8”, Arad; „Journées méditerranéennes des Arts visuels à Hammamet”, Tunisia.

2014 şi 2015: Tabăra de creație artistică „Ştefan Jäger International Art Symposium“, Jimbolia.

2014: „GERNIK ART CAMP”, Gernik; „Simposio d’ arte internazionale L’asino e la luna”, Bergamo, Italia; „Urban Art Project”, Luxebourg.

EVENIMENTE PICTURA CU VIN

2017: Expoziție personală în cadrul evenimentului „South Africa’s Freedom Day Celebration and Centenary of O.R. Tambo”, organizat de catre SOUTH AFRICAN EMBASSY, Athénée Palace Hilton, Bucureşti.

2017: Invitată de catre Cramele Tohani, am susținunt o sesiune live de pictură cu vin în cadrul târgului „GoodWine Ediția 19”, Bucureşti.

2015: „Podgoria Artelor Arad”, eveniment expozițional de grup organizat de catre Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, Centrul Cultural Județean Arad.

REPREZENTATA IN GALERII SI COLECTII PARTICULARE IN: Germania, România, Italia, Austria, Anglia, Tunisia, Africa De Sud.

 

PARTICIPARI LA EXPOZITII DE GRUP SAU COLECTIVE

2017: „Ştefan Jäger International Art Symposium Jubileum 2013-2017”, Calpe Gallery, Timişoara.

2016: „BATAEnd”, Galeria De Artă Forma Deva.

Postere Expoziții

Sinceritatea artistei Carmen Bayer e remarcabilă pentru capacitatea de introspecţie a condiţiei sale/datului său natural(e), dar şi pentru performanţa expresiei, care demonstrează că există şi o „vigoare” specifică feminităţii.” – Emil Nicolae, critic de artă
 

„Acest exces de puritate și reducție cantitativă ca enunț compozițional și investiție tehnică denotă un rafinament și o cale spre ceea ce înseamna feminitate ca prețiozitate spirituală, … această plăpândă figură umană re-naște în prezent, sub privirea noastră cu ajutorul imaginii vizuale, a poeziei scrise, a luminii, împreună artista construind astfel o estetică a feminității a împăcării și a Binelui. ” – Suzana Fântânariu Ph.D., visual artist

 

 

„Privind această expoziție putem descoperi o persoană foarte caldă, o persoană foarte sinceră, expoziția beneficiază de un mare rafinament cromatic, avem la nivelul culorilor calde o serie de lucrări foarte frumoase, foarte sensibile care sunt foarte reprezentative pentru felul în care Carmen este constituită ca persoană.” – Andreea Foanene Petcu, artist, curator